tirsdag den 8. juli 2008

8. juli

"Visibility is 5-10 meters!"
Flo - Diving instructor

I dag kl 9.00 blev vi hentet. Vi skulle nemlig ud og snorkle, hvilket vi begge saa meget frem til! Vejret fra morgenstunden var ret overskyet, men vi fik at vide af guiden, at han havde hQrt vejrudsigten der sagde, at det skulle klare op i lQbet af dagen, saa vi ville faa solskin! Laekkert laekkert!

Vi var en gruppe paa 7 og mandskab paa 5 (2 til dykning og 3 til baaden), der baade skulle snorkle og dykke. Vores fQrste sted vi skulle snorkle, viste sig at vaere samme Q, som da vi var i Thailand i 2005. Sigtbarheden var ikke specielt god... 2-3 meter er ikke at overdrive. Det var selvfQlgelig aergeligt, men vi var begge ret tilfredse med, at vi ikke havde valgt at tage certifikatet med sigtbarheden in mente! Flo havde prQvet at saelge os dykkercertifikatet, hvor han havde fortalt os, at sigtbarheden var 5-10 meter. Vi havde rent faktisk udfyldt nogle papirer mht. dykkercertifikatet, men vi valgte som sagt en snorkeltur fQrst.


Til trods for sigtbarheden, saa fik vi da set lidt. Der var flotte koraller og farverige fisk. Jeg saa bla. en grooming fish, der svQmmede fra fisk til fisk og spiste parasittet. Det var lidt sjovt at se. Stine saa nogle fisk, man ellers kun ser om natten, naar hun dykkede ned paa bunden, hvor fiskene gemte sig. Der var ogsaa papegQjefisk, hvor hannerne klart er de flotteste!


Der var en gut fra Cambodia, der arbejde paa baaden. Han havde rejst fra Cambodia til Thailand, men han havde ikke noget pas, saa han betalte politiet 500 baht for at krydse graensen. Penge kan aabne dQre! Han faar 3500 baht om maaneden (500 kr), hvilket aabenbart er nok for at forlade familien samt arbejde illegalt i Thailand! LQnnen i Cambodia kan ikke vaere ret hQj! Men han virkede meget flink og snakkede ogsaa nok engelsk til at gQre sig selv forstaaelig. I Cambodia havde han arbejdet som fisker, men han kunne ikke svQmme... underligt :)

Da vi var igang med at pakke sammen efter vores 2. snorkletur, saa blaeste der en sort saek i havet. Kaptajnen var obs paa det, og han fik hurtigt sagt det videre, saa den kunne blive hentet! Utrolig laekkert at se, at de passer paa havet! Det kunne de laere meget af i Jomtien og Pattaya, hvor det flyder med skrald i vandet :(

Efter snorkling i dag, saa har vi helt droppet dykning. Vi havde overvejet et introduktionsdyk med guide, men pga. sigtbarheden har vi ikke lyst til det.

Paa vej hjem, saa gik smaaregnen over til regn i laartykke straaler, og ikke langt fra havnen brQd motoren sammen. Men kaptajnen var fiks paa fingrene og fik gang i den efter 15 minutter, saa det var fint nok.

Efter vi kom hjem fik vi et dejligt koldt bad (...), og vi sidder nu her paa resortets internetcafe, og skal over for at spise aftensmad. Jeg tror den staar paa cheeseburger :)


3 kommentarer:

Helle Hvam sagde ...

Hej. Nu skriver jeg samme kommentar for tredje gang - kan ikke lige få det til at funke:( Super at læse jeres blog og imponerende at i får skrevet hver dag. Den hængekøje går igen igen - er det sådan en god dobbelt en? Dejligt at i har det super:)
Knus fra Abels

Anonym sagde ...

Hej med jer. Jeg har heller ingen anelse om, hvorvidt mine smaa udgydelser kommer frem til jer, men jeg er i alt fald glad for at hoere om jeres oplevelser.
Haaber, at himlen vil blive blaa over jeres hoveder igen.
Kaerlig hilsen
Farfar

Helle Hvam sagde ...

Hej igen. Back to reality:) Der er en annonce i ugeavisen i dag. YX-energi søger studerende til aften (16-22.00) og weekend (efter aftale). Det er tanken på Roersvej i Odense C. Skriftlig ansøgning og e-mail er M-bang@mail-online.dk.
Ved godt at det kan være lidt surt at tænke på lige nu i Thailand, men det lyder som et job, du har snakket om. Håber i fortsat hat det godt og har fået endnu en snorkeltur i klart vand:) Pas godt på hinanden og knus