onsdag den 23. juli 2008

21. juli

"Hvornaar kommer den dumme bro"
Mikkel i kano.

Ved middagstid, efter noget hygge og mad paa resortet gik vi hen til et kanoudlejningsfirma. Her bestilte vi en kanotur af 3 timers varighed. Vi blev kQrt til en bro et stykke uden for byen, hvor kanoen blev sat i vandet. Saa fik vi ellers lov til at hygge os paa floden til vi naaede ned til en aftalt bro, X antal kilometer nede af floden, hvor de ville fragte os hjem fra igen. Vi kom til at give en nok ublu hQj pris paa 900 bath (130 kr) for leje af kanoen og transporten, men vi taenkte ikke lige over at prutte om prisen ved et registreret selskab, og det var bestemt ogsaa penge der for os var givet godt ud for vi havde nogle rigtig gode timer paa floden.Vi havde et kort hvor der var 5 broer indtegnet vi skulle sejle under, og det var det eneste vi havde som pejlemaerke for hvor langt vi var naet (ud over selvfQlgelig tiden). Som Mikkels quote antyder saa var det ret haardt at sejle, for der var ikke ret meget strQm i den store flod. Derfor var det ret saa laekkert at se en bro, eftersom padlearbejdet hurtigt satte sine spor i musklerne. Det skal lige naevnes vores chauffQr insisterede paa at vi skule laane nogle gyseligt grimme gule straa-cowboyhatte, og da solen stod ned fra en naesten skyfri himmel sagde vi ja tak til at laane dem. (Til stor morskab for ham tror jeg!) Vi er derfor rigtig fine paa vores kanobilleder :)

Det fQrste stykke af floden var meget fredfyldt. Vi var endnu engang omgivet af smuk natur og der var ikke andre lyde end fra vores padleri og engang imellem en thai som raabte "hello" og vinkede til os. Det var super hyggeligt :) Vi saa en del thaier som fiskede i floden, enten med net, stang eller harpun. Det er lidt utroligt at taenke paa hvis det er deres erhverv! Et andet sted ved floden sejlede vi forbi en flok bQfler der badede i det kQlige vand, det var ogsaa lidt sjovt at se.

Et sted ved flodenbreden sad nogle thai'er og lavede noget mad eller drikkelse over baal, og en meget ivrig og gaestfri halvgammel mand inviterede os op til dem. Vi afslog dog og sejlede videre, men kom bagefter til at sidde og snakke om at det kunne have vaeret super hyggeligt at have sejlet ind til dem! Ca. halvejs paa turen badede vi i det kolde klare vand. Det var super skQnt :)

En af de broer vi sejlede under var den berQmte jernbanebro 'The River Kwai Bridge', som vi havde laest om paa jernbanemuseet et par dage i forvejen. Selve broen var nu ikke saa imponerende, det er mere historien om den som er spaendende. Oppe paa broen gik der en masse turister rundt, og synet af os med vores fine hatte fik nogle kinesere til at klikke lQs paa deres kameraer :) (Look at the monkies!)

Den sidste times tid var igennem byen Kanchanaburi og var lidt haard. Turen kunne sagtens have vaeret en halv time kortere, men vi kom dog til sidst til broen hvor den franske ejer af selskabet paent stod og vinkede til os.

Vejret var som fQrnaevnt helt perfekt. En af de aller paeneste dage vi har haft i Thailand, hvis ikke den flotteste med masser af solskin og blaa himmel. Dumme som vi var smurte vi solcreme paa alt for sent og har faaet for meget sol, eller rettere mine laar braender og Mikkel er mindre haardt ramt.

Netop som vi var kommet hjem fra kanoturen begyndte det at staa ned i fede straaler lige over resortet. Den slags kraftige regn som man kun oplever i troperne og hvis vi kiggede ud den ene vej var himlen fuldstaendig blaa. Det var lidt underligt at se.

Aftensmaden bestod af store grillede kyllingespyd og en nudelret med kylling og grQntsager. Om aftenen var det meningen at vi skulle have vaeret paa natmarked, men vi gad ikke rigtigt da det smaaregnede, saa det blev udskudt til dagen efter.

Ingen kommentarer: