torsdag den 24. juli 2008

23. juli

Efter at have sovet laenge, spist og spillet lidt backgammon blev vi hentet af en minibus kl. 12.30 som skulle fragte os til Bangkok. Der er ikke saa meget at fortaelle om turen, andet end at det tog et par timer i et laekkert aircon klima :) Vi blev sat af somewhere i Bangkok og fandt hurtigt en taxa til vores paa forhaand reserverede guesthouse. Vi blev som det foerste i Bangkok mQdt af en tuk-tuk fQrer som ville fragte os derhen for 200 bath. Vi tog i stedet en taxa med taxameter og endte med at betale 63 bath. Lesson learned: Always use metered taxies. Desuden kQrer de fleste tuk-tuk'er som dQd og pine i Bangkok, fletter ind og ud mellem bilerne og klemmer sig ind i de mindste huller for at komme bare lidt hurtigere frem. TaxachauffQren var en smaaskQr makker som var faerdig af grin over den maade Mikkel forsQgte at sige hej paa paa thai.

Fremme ved vores guesthouse hvor vi tog vaerelset selvom det ikke var i den bedste stand og kostede 100 kr pr. nat. Alting er maerkbart dyrere i Bangkok, specielt fordi vi kommer fra super billige Kanchanaburi. Vi har valgt at bosaette os lige ved siden af Bangkoks stQrste indkQbtscenter MBK og ved siden af en skytrain station. Saa vi bor super centralt til at shoppe og til skytrain, som klart er den mest effektive maade at komme rundt i Bangkok paa. Vi overvejede ogsaa at bo i byens backpackerkvarter, som skulle vaere noget hyggeligere, men der gaar ikke skytrain ind til og det syntes vi var for stor en ulempe.

Foerste indtryk af byen er at Bangkok er en kaempe stor kaotisk by. I Lonely planet staar at Bangkok har 7,5 millioner indbyggere, stQrkt efterfulgt af Chang Mai med 208.000 indbyggere! :) I praksis bor der nok naermere 10 millioner her, for der bor nok mange borgere som stadig er registreret som boende paa landet. Michael fortaelte at der boede 1 million mennesker i Pattaya, selv om der kun var registreret 60.000 indbyggere!

Eftermiddagen og aftenen blev brugt paa shopping i MBK, der ca. svarer til Rosengaardscenteret i 7 etager! Det vealtede med mennesker og det var egentlig ret sjovt bare at sidde og opservere menneskemaengderne mens vi spiste frokost. I centeret ligger massevis af smaa boder med kopivarer side om side med de originale butikker med de store internationale maerker. Vi fik kQbt en laekker Peak vinterjakke hver til i alt 700 kr (koster nok mellem 2500 og 3000 kr stykket for originalerne i Dk), 2 par maerkevare jeans hver til i alt 950 kr hvilket nok ca. er stykprisen for den slags jeans i Dk. Kvaliteten af varerne virker fuldstaendig som den samme. Meget af tQjet bliver jo syet her nede alligevel, saa man kan slet ikke se forskel paa det vi har kQbt og originalerne. Haaber bare ikke at der kommer en flink tolder som vi kigge i vores tasker!!! :( Det var rigtig hyggeligt at gaa rundt og shoppe sammen, selv Mikkel tilkendegav at han hyggede sig med det :) Vi gik en tur paa 7'ende etage for at bowle, men vi endte bare med at snuse rundt og kigge paa thaier'me deroppe. Det var lidt sjovt for der var masser af spillemaskiner, som thaierne gik helt amok paa, og kareoke bokse som de var inde og synge omkap i! Spillemaskinerne var meget larmende og naar man saa samtidig stod og kiggede ned over 7 etagers menneskemasser og rulletrapper virkede det bare overvaeldene kaotisk og fascinerende paa en gang.

Vi spiste paa en amerikansk inspireret restaurant, fordi vi for en gangs skyld ikke havde lyst til thaimad, men det var nu bestemt ikke nogen succes. Hvad der var afbilledet som en laekker kyllingefillet var et fedtet akurant stykke kylling og tilbehQret var noget kedelig salat med mayonaise og noget kedeligt hvidlQgsbrQd, men hvad vi blev da maette! Bare lidt aergeligt naar der massevis af sikkert laekre restauranter i centeret.

Ved 21-tiden havde vi faaet nok af centeret og gik hjem og hyggede lidt paa vaerelset.


Lige en Mikkel-add on:
10% af bilerne i Bangkok er dieselbiler, og de staar for 89% af forureningen! Puha...

Ingen kommentarer: