fredag den 11. juli 2008

11. juli

"KQrsel i Thailand om dagen er farligt... om natten er det selvmordsforsQg!"
FDM om kQrsel i Thailand

Dagen i dag blev brugt paa transport til Chiang Mai. Bahtbusserne kommer forbi vores resort hver dag kl 7.50 og saa for hver time. Vi stod derfor paent og ventede ved vejen kl. 8:45, og der gik et kvarter fQr den fQrste bus kom... og den var selvfQlgelig fyldt til bristepunktet! Men han var flink, for han kQrte ind til siden og bestilte en til os. Efter 10 minutter kom den naeste bus, hvilken var endnu mere fyldt end den fQrste... hvordan det kunne lade sig gQre er mig en gaade. Folk hang ud over siderne, og den drQnede bare forbi. Gode raad var dyre, for vi skulle med faergen kl 10:30, og hvis den naeste bahtbus kl 9:50 var lige saa fyldt, saa kunne vi ikke naa baaden! Der kom en tom bahtbus i modkQrende retning, hvilken jeg fik stoppet og overtalt til at kQre os + 2 andre turister til baaden. Det kom dog til at koste det dobbelte (dvs. 200 baht ekstra for Stine og jeg), hvilket de 2 andre turister var ret utilfredse med... 30 kr ekstra - come on!

Vi naaede faergen i tide, og da vi kom i land fik vi snakket med det selskab, vi skulle kQre med til Bangkok. Hende jeg havde snakket med havde aabenbart hQrt forkert, for hun troede vi ville med bussen d. 10. i stedet for d. 11., saa nu var der ikke plads paa bussen! Hun fandt dog en Governmental-ejet bus, der kQrte kl 12.30 i stedet, saa vi ventede i en time med hQj solskin! Det var nok den flottest dag paa Koh Chang, vi havde valgt som afrejsedag :) Sad but true.

Turen i bussen var ikke slem... vi sad med dejlig AC paa. Vi sad overfor en dansk mand, der var rigtig glad for at fortaelle om sine oplevelser i Thailand, og gav os en masse raad som f.eks, at man somme tider kan rejse med fly fra Bangkok til Chiang Mai med fly for 10 kr. Han rejste sammen med sin Thai-kone (der snakkede dansk) og deres 2 bQrn. Hans kone var utrolig hjaelpsom, og fik bestilt en taxa til os mod den rigtige busstation.


Taxaturen var meget spaendende... Hele vejen bliver brugt - ogsaa nQdsporet! De ligger utrolig taet, og paa et tidspunkt blev vi overhalet af en minibus, og hvis sidespejlet havde siddet meget lavere, saa havde sidespejlene kollideret! Bremselaengde er ogsaa en by i Rusland! Vores taxachauffQr flettede ind og ud hele tiden for at finde det spor med mest fart...Det var lidt skraemmende til tider, men ikke en oplevelse jeg ville have vaeret foruden, da det meget godt illustrerer Thailand!

Efter en 30-40 min ankom vi til busstationen, og hvilket kaos! Der var busser og mennesker over alt! Der var over 150 buspladser, der alle er fyldte, samt busser der holder og venter paa en ledig plads. Men vi fik en billet relativt let, da de har ansat engelsktalende personale, der var meget hjaelpsomme! Stort plus til offentlig transport! Efter 45 min ventetid uden for i menneskekaoset kom vores bus, hvilken er ubeskriveligt grim! Bussen havde lyserrQde satingardiner, rQdt interiQr med multifarvede dyr (lQver, aber, krokodille, elefanter osv), nakke stQtterne i en flot lysegrQn farve og et matchene taeppe, der stod i fin kontrast til resten af bussen. GennemfQrt afskyeligt! Det maa man give dem :) Til gengaeld var det store komfortable saedder (3 saedder paa tvaers i stedet for de normale 4) med massere af benplads. Man kunne yderligere ligge saedderne langt ned, hvor komforten blev Qget af stQtter til benene. Med John Rambo paa Thai kQrende paa fjernsynet faldt vi i sQvn.

Dagens fact:
I Thailand maa man ikke kQre med anhaenger, da det er for farligt! De bliver ogsaa fyldt op med mennesker, ligesom ladet paa en pickup truck, hvor der forresten er registreret op til 15 passagere!

Stine and Mikkel over and out! Long live the king! :)

Ingen kommentarer: